Nytt kursadministrasjonssystem utsatt igjen

Mann med briller på snei over nesa og som har et frustrert uttrykk i ansiktet.

Innføring av et nytt dataregistreringssystem, som skal erstatte nåværende KursAdmin, er dessverre nok en gang blitt utsatt. Årsaken er at Vofo, i sine anbuds og kontraktsforhandlinger, ikke har funnet noen aktører som vil ta på seg å drifte det nyutviklete programmet ut fra Vofos spesifikasjoner og økonomiske rammer.  
 

Studieforbundet Funkis hadde besøk av ny generalsekretær i Voksenopplæringsforbundet (Vofo), Rune Foshaug, tirsdag 14. januar. I den sammenheng kunne han informere oss om, at arbeidet med å få på plass et nytt kursadministrasjonssystem for studieforbundene har gått i stå. Foshaug sier til Funkis at det nå arbeides med et alternativt prosjekt, der Vofo vil forsøke å finne et allerede eksisterende dataprogram vi kan «hekte» oss på.

Den eneste beskjeden Funkis har fått å forholde seg til nå, er at det ikke vil komme noe nytt system på plass før tidligst i 2021. 

Funkis beklager selvfølgelig dette sterkt overfor våre medlemsorganisasjoner, som har brukt tid i forbindelse med introduksjon av det nye programmet. Vi kommer tilbake med mer informasjon så snart vi vet mer om saken.

Inntil videre skal alle kurs fremdeles meldes inn og avsluttes i KursAdmin.