Veien tilbake til arbeidslivet

Veien tilbake til arbeidslivet etter helseutfordringer kan være vanskelig. Dette er noe vår praktikant Kjell Arne har erfart. I denne artikkelen får dere et innblikk i hans tanker rundt arbeidsutprøvingen og hvordan han har opplevd veien tilbake til arbeidslivet.

Det startet tilbake i 2015, da jeg måtte slutte i min forrige jobb grunnet helsen.

Jeg hadde jobbet hele mitt liv, men nå ventet det en periode med behandling som gjorde at jeg måtte ta en pause fra arbeidslivet. Så fikk jeg tilbud om et kartleggingsopphold på Landaasen Rehabiliteringssenter i mars 2018. Der ble jeg fulgt opp, i tillegg at jeg trente en del og lærte mye om ryggen under oppholdet.

Fagpersoner konkluderte også med at jeg fint kunne fungere i arbeidslivet med tilrettelegging ved hjelp av heve- og senkepult og en god kontorstol. Tunge løft bør og skal jeg unngå.

NAV og Harpo har hjulpet meg ut i denne arbeidsutprøvingen, et sted jeg selv ønsket meg til. Først oppstart med 30% som skulle økes gradvis til 80%. Tidligere har jeg jobbet som sekretær og søknadsansvarlig i Norsk Forbund for Svaksynte og i dag sitter jeg i styret for FBBS- Foreningen for Bardet-Biedl Syndrom, der jeg også er kurs- og søknadsansvarlig. Av den grunn ønsket jeg meg helst ut i en slik jobb, og gleden var stor da Studieforbundet Funkis v/Generalsekretær, Marianne Ween, sa ja til å ha meg i arbeidsutprøving, med start i begynnelsen av desember 2018. Det satte jeg stor pris på!

Desember er en travel måned i Funkis og jeg kjente godt til Funkis fra før av siden jeg selv har sendt søknader dit samt vært med i studieforum og årsmøter i studieforbundet. Her fikk jeg lært meg opp på søknadsbehandling, noe jeg trives meget godt med samtidig som jeg har kontakt med studieledere på telefon og mail. Et fantastisk flott arbeidssted med enestående og dyktige arbeidskollegaer.

Siste dag i Funkis blir fredag 8. februar. Da har jeg også prøvd meg i 80% arbeidstrening, og er da klar for å søke meg ut i fast jobb med hovedfokus på en jobb i en forening eller et forbund som jobber for og med funksjonshemmede, men også rette fokus mot en sekretærstilling i en annen bransje.

Jeg er supermotivert og klar for å gjøre en god innsats med bakgrunn i min kompetanse samtidig som jeg håper at det er tilrettelagt for meg med den utfordringen jeg har med ryggen. Da kan jeg jobbe med et smil rundt munnen til pensjonisttilværelsen kommer en gang langt frem i tiden.