Det blir ikke kutt likevel!

Glad dame som står ved siden av et tre som har sedler på greinene sine.

Venstre og KrF har kommet til enighet med regjeringspartiene Høyre og Frp om statsbudsjett for 2018. Budsjettavtalen innebærer en reversering av kuttet til studieforbundene på 22,5 millioner. Det betyr at det frivillige arbeidet til en rekke organisasjoner nå er reddet. 

Voksenopplæringsforbundet (VOFO), studieforbundene og deres medlemsorganisasjoner har siden statsbudsjettet ble lagt frem i oktober kjempet knallhardt for reversering av kuttet. 
- Vi er glade for at partiene har blitt enige om å reversere budsjettkuttet til studieforbundene. Dette er en anerkjennelse av opplæring og kursvirksomhet eten som skjer i ideell og frivillig sektor. Vi setter stor pris på innsatsen KrF og Venstre har gjort i budsjettforhandlingene, sier VOFOs generalsekretær Gro Holstad. 

Sammen er vi sterke

Også generalsekretær i Funkis, Marianne Ween, er glad for at budsjettkampen nå er vunnet:
- Funkis har stått solidarisk med de andre studieforbundene i denne saken. Funkis forsvarer det generelle tilskuddet som vi vet gjør at folk over hele landet får tilbud om kurs – enten det er i å leve med diabetes eller i tradisjonshåndverk. Sammen er studieforbundene sterke, og når ut i den minste kommune og til den minste organisasjonen. Vi er glade for at Norge vil fortsette å være et land som støtter små og store kurs til unge og gamle, sier Ween.

Voksenopplæringsforbundet er interesseorganisasjon for de 15 godkjente studieforbundene som har over 500 medlemsorganisasjoner. Til sammen arrangerte de 1.42 millioner kurstimer for 505 000 deltakere i 2016.

Anbefal artikkel på facebook