Mestring med Funkis

Image: 

Ape som knekker en nøtt med en stein.

Dette er navnet på Funkis mestringskurs, som kommer både som nettkurs og i form av fysiske samlinger. Mestring med Funkis er finansiert med midler fra Extrastiftelsen.

Hva går kurset ut på?

Mestring med Funkis er et brukerstyrt mestringskurs. Det er diagnoseuavhengig og går ut på at mennesker med ulike helseutfordringer og livssituasjoner hjelper hverandre med å sette ord på vanskeligheter og hindringer. Neste skritt er å bestemme seg for passende delmål (mestringsplaner) og deretter gjennomføre disse med de forutsetninger hver og en har.

Kurset har fokus på mestring, som følge av små eller store endringer den enkelte deltaker ønsker å gjøre. Målet er økt livskvalitet og en bedre hverdag.

Mestring med Funkis inneholder 6 kursdeler og går over like mange uker. Ny leksjon tildeles hver mandag. Deltakerne bruker ca 2 - 3 timer pr. kursdel.

Kurset henviser til en rikholdig litteraturliste.

Her kan du lese mer om bakgrunnen for "Mestring med Funkis".

Disse har sittet i arbeidsgruppa.

Kursmateriell

Kurset inneholder deltakerhefte og veilederperm, som inkluderer powerpoint-presentasjon, lydfil med fantasireise, kursbevis og evalueringsskjema. Veilederopplæring er ikke påkrevet, men kursleder må selv ha gjennomgått dette kurset (evt nettversjonen) eller tilsvarende mestringskurs.

Mestring med Funkis er forbeholdt organisasjonene som er medlemmer i Studieforbundet Funkis. Vennligst oppgi hvilken organisasjon du tilhører og bestiller for i kommentarfeltet.

Bestilling og pris

  • Veilederperm:                    kr 250
  • Deltakerhefte:                    kr 50
  • Veiledende deltakeravgift: kr 500

Kursmateriellet kan bestilles fra Funkis' bestillingsside.

Mestring med Funkis har felles studieplan ID-nr: 18174