Funkis samlet på Røros

Kursdeltakere som sitter og står i en trapp.

I prosjektet «Møteplassen», finansiert av Extrastiftelsen, hadde vi vår andre samling på Røros fra fredag 20. mai til mandag 23. mai. Til tross for hotellstreik, gjorde de som var på jobb sitt ytterste for å imøtekomme våre ønsker. Det klarte de stort sett.
 

 

I noe tungt og lite vårlig vær møttes vi på Røros Hotell, deltakere fra Mental Helse Ungdom, Mental Helse, Diabetesforbundet og Funkis. Det var godt å treffes igjen og diskusjonen og meningsutvekslinger satt løst fra første sekund og holdt seg gjennom hele samlingen.
Røros Hotell legger sjelen sin i kortreist og lokalprodusert mat, så vi kunne nyte både røkt og gravet sik fra Femunden, Røros pjalt, Røros lemse, Røros smør, Røros melk i alle varianter, oster fra området, morrpøle, elgskav og mye annet godt. 

Gleden ved å holde kurs

Deltakerne på samlingen var både inspirerende og veldig arbeidsvillige. Vi i Funkis fikk med oss mange nyttige tips i vår videre satsing på lett tilgjengelig hjelp for nye studieledere i organisasjonene våre.

Nora Lent viser øvelser.Lørdag fikk vi besøk av Nora Thorsteinsen Toft, fra Lent, som bidro med verdifull formidling om gleden og nytten av det å holde kurs og bygge relasjoner. Hun satte oss i gang med krevende, lærerike og latterframbringende øvelser.

Omvisning på historisk grunn

Etter en viktig og god økt på søndagen, med intern organisasjonsutvikling, hadde vi en flott omvisning i vakre Røros Kirke, med påfølgende vandring og historier om Bergstaden og gruvedriften, som startet rundt 1640 og har vært i drift helt fram til 1977. Byen har mye å by på og besøket ga absolutt mersmak.

Takk alle, for at dere var med oss, samt for verdifulle bidrag og hyggelig samvær.

Flere bilder finner du på vår Facebook-side.

Tekst og foto: Tove Eriksen

Anbefal artikkel på facebook