Nyttig og inspirerende konferanse for HLF's studieveiledere

Alle som deltok på HLF's voksenopplæringskonferanse i Malaga i juni.

13. - 16. juni gjennomførte Hørselshemmedes Landsforbund (HLF) sin årlige voksenopplæringskonferanse, som denne gang foregikk i Sjømannskirken på El Campanario, i Calahonda, Malaga. Konferansen, som samlet 21 fylkesstudieledere og studieutvalgsmedlemmer fra 15 fylkeslag, hadde fokus på lokalt studiearbeid og en videreføring av bruk av KursAdmin.

 

Deltakerne skulle, i forkant av konferansen, ha gjennomført et nettbasert kurs i grunnleggende studiearbeid, der innlevering av oppgaver og innlegg skulle gjøres i løpet av en 5 ukers periode.
I tillegg skulle deltakerne også ha lest igjennom et oppslagsverk/nettbasert kurs i grunnleggende bruk av KursAdmin, som HLF tidligere har utviklet, og at det på forhånd skulle legges inn minst 1 kurs i KursAdmin.
Det var imponerende å følge med på all den «hjemmeleksen» som ble gjort i forkant av konferansen.

Med bakgrunn i en ganske omfattende «hjemmelekse», hadde de fleste deltakerne på plass de mest grunnleggende kunnskapene om studiearbeid og bruk av KursAdmin.
Det ble derfor fokusert på hvordan man lager rapporter, i tillegg til hvordan studieansvarlige i fylkeslagene kan bistå lokallagene, både med studiearbeid generelt og det å bruke KursAdmin.

Med et krevende faglig innhold måtte vi selvsagt også få noen pusterom innimellom. Litt av tiden gikk med både til en busstur til den hvite byen, Mijas, og en busstur til Gibraltar, der vi fikk nærkontakt med alle de apene som befant seg der.

Det var en fantastisk engasjert deltakergruppe, som ga mye av seg selv og var aktive. Både i plenum, i gruppearbeid og i individuelt arbeid.

HLF har en flott gjeng med studieansvarlige i fylkeslagene, som vil jobbe på spreng for å øke studieaktiviteten i fylkes- og lokallagene!

Eva Halvorsen, studierådgiver i HLF