Forkjemper for funksjonshemmede nominert til årets Fredspris

Generalsekretær Marianne Ween, flankert av to av Morenos støttespillere.

Funkis ble i juli beæret med celebert besøk på kontoret: En delegasjon fra Equador, som gjerne vil at landets visepresident skal få Nobels Fredspris i år!  Lenin Moreno, som selv sitter i rullestol, gjør en formidabel innsats for funksjonshemmede i Equador. Både på praktisk plan og politisk nivå.

Dr. Moreno har brukt sitt embete som visepresident til å sette i gang et program kalt Mision Solidaria Manuela Espejo. Dette skal sørge for praktisk hjelp og støtte til funksjonshemmede (hovedsaklig bevegelseshemmede) i hele landet. Han har i tillegg jobbet for tverr-departementalt samarbeid om endring av holdninger til funksjonshemming og en del opplysningsmateriale rundt dette. Disse programmene har også spredt seg til flere andre land i Latin-Amerika.

Moreno er ikke minst kjent for å bruke humor som virkemiddel. Etter å ha blitt skutt og lammet av biltyver, dannet han etter hvert stiftelsen Eventa, for å fremme humor og glede. Det hele basert på hans egen erfaring med latterens helbredende effekt.

Det er Special Olympics Equador (olympiaden for utviklingshemmede) som har foreslått Moreno som fredsprisvinner. Special Olympics både i Norge og på verdensbasis støtter kandidaturet, og det gjør også flere andre: Nasjonalforsamlingen i Equador,  to millioner equadorianere, organisasjoner som jobber for funksjonshemmedes rettigheter som CBR South Asia, Center of Indipendent Living Serbia, confederacion Espanola de Personas con discapacidad Fisica y Organica og National PoliceDefence Foundation i USA.
Tilsammen skal dette utgjøre 39 internasjonale organisasjoner, ifølge Morenos støttespillere.